söndag 16 november 2014

TRMIB 6 - Insure a future income

Regel nummer sex är tudelad men handlar om liknande saker. Dels att försörjaför sina efterlevande men också för att försörja för sin ålderdom.
"No man can afford not to insure a treasure for his old age and the protection of his family, no matter how prosperous his business and his investments may be"
Det familjer där endast ena parten arbetar är det extra viktigt att se till att man försörjer för sina efterlevande speciellt om den som har en inkomst går bort. Det är inget man vill tänka på och jag tror att det ofta inte blir av. Men det är ansvarsfullt att se till att familjen har en inkomst om man inte längre är där. Det är även att tänka på om båda partnerna arbetar. Många av kostnaderna delas och försvinner en av inkomsterna klarar den återstående parten ofta inte kostnaderna själv utan får minska på livskvaliteten. En livförsäkring är en försäkring som tecknas av en person om denne vill att dess anhöriga ska få en utbetalad summa pengar i det fall som personen avlider före en viss ålder. 

De flesta av oss blir äldre och bör redan som unga se till att säkra en inkomst när vi blir äldre. De pensionssystem vi har bidrar till en viss del att säkra en inkomst när vi blir äldre. Det är dock något jag inte vill lite fullt på. Man bör även ha en privat pensionsförsäkring.



Följar man bokens andra regler får man även en hel del hjälp till försörjning då några av de tidigare reglerna hjälper till att förbättra sin situation. Att skaffa sig eget boende gör att man minskar sina utgifter samt har möjlighet till extra inkomst om man har ett tillräckligt stort boende eller tomt. De avgifter man har är mindre och därför mindre sannolikt att man behöver se sig om efter annat boende. Det kan dock vara till fördel om man har ett för stort boende, för mycket att ta hand om som ensam förälder eller pensionär. Det finns även seniorlån där man kan låna på sitt boende och betala tillbaka med sitt hus när man går bort. Jag har inte tittat närmare på det man jag förstår att vilkoren inte alltid är så bra. 

Även regel ett, att sätta av en del av sin inkomst ger en inkomst till efterlevande eller för ålderdomen. Förhoppningsvis så räcker det att använda det kapital som ens förmögenhet genererar på en årlig basis, speciellt då kostnaderna även borde minska.

TRIMB 5 - Make of thy dwelling a profitable investment
TRMIB 7 - Increase thy Ability to Earn

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar