söndag 23 november 2014

TRMIB 7 - Increase thy Ability to Earn

Det sista rådet sluter cirkeln, investera i dig själv. Nu handlar det dock inte längre om att avsätta pengar till sig själv utan att se till att man ökar sin intjäningsförmåga. Som jag skrev under råd 3 så borde ens inkomst öka mer än inflationen då levnadsstandarden ökar men vad bättre än att fortsätta att utbilda sig. Då är det inte bara den generella tillväxten som taler för dig utan också din egen tillväxt. 
"Cultivate thy own powers, to study and become wiser, to become more skillful, to so act as to respect thyself. Thereby shalt thou acquire confidence in thyself to achieve thy carefully considered desires"

Utbildning ger som sagt inte bara en förmåga till att få en högre lön uten det get självförtroende och bättre självtillit.  Den som har högre utbildning är också mer benägen att se till att sina barn får en högre utbildning.

Vill man inte skaffa sig en formell utbildning via jobbet eller olika institutioner (universitet, högskolor m.m) så finns det mycket man kan lära sig via internet. Det finns internet skolor så som Open Education Consortium, MIT OpenCourseware, Coursera, boundless och Khan Academy men också mycket annat som TED, wikipedia och varför inte blogger . För de som är intresserade av aktier finns det sidor som Investopedia, bokföringstips och många bloggkollegor som har mycket erfarenhet som Lundaluppen (som är läsvärd även om han har slutat) och 40%20år. Det går även att lära sig mycket på många andra sidor också och med google och andra search engines är det för det mesta bara fantasin som sätter gränser. 

Har du andra sidor så kom gärna med länkar.
TRMIB 6 - Insure a future income

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar