onsdag 1 januari 2014

Hur man blir rik/vilja

De flesta av oss har nog tittat igenom sina portföljet under jul och nyårs ledigheten och funderat på hur vi ska förändra den under nästa år. Många hoppas dessutom på att bli rika. Jag såg följande artikel från VA om hur man blir rik. Det är från en bok av Napoleon Hill och tar upp 6 punkter

SEX STEG TILL RIKEDOM

1. Bestäm mentalt den exakta mängd pengar du önskar. Det är inte nog att bara säga ”Jag vill ha en massa pengar”. Välj ett konkret belopp. Det finns ett psykologiskt skäl till bestämdhet, vilket kommer att beröras i ett senare kapitel.
2. Bestäm i detalj vad du kommer att ge i utbyte för pengarna du vill ha.
3. Bestäm ett särskilt datum då du tänker ha den mängd pengar du önskar tillhanda.
4. Gör en exakt plan för att åstadkomma din önskan och börja direkt, vare sig du är beredd eller inte, sätt igång med att fullfölja din plan.
5. Skriv en tydlig och koncis redogörelse för mängden pengar du ämnar få, din tidsbegränsning för tillhandahållandet, vad du kommer att ge i utbyte mot pengarna och exakt hur du kommer att uppnå din bestämda pengamängd.
6. Läs din redogörelse högt, två gånger om dagen. En gång innan du går och lägger dig, och en gång efter att du gått upp på morgonen. MEDAN DU LÄSER, INBILLA DIG GÄRNA ATT DU REDAN HAR PENGARNA I DIN BESITTNING.

Det ligger nog mycket i det men jag skulle kunna samanfatta det med "vill". Att vilja, verkligen vilja, är grunden i att nå dit man vill, att ha det mod det krävs att gå dit och att vara beredd på att lägga ner det arbete som krävs. Att man gör det man vill mer konkret hjälper då man mer definerar det man vill och har ett mer konkret mål att gå mot. 

Dock tror jag att de flesta in vill bli rika då pengar inte har något egentligt värde utan att man vill få ut något annat av att ha tillgång till pengar, pengar är ett medel och inte ett mål.

Jag tror  att vägen till målet är viktigare än målet i sig självt för hur du når dit definerar (eller rättare sagt skapar en definition av) vem du är, målet är bara ett delmål för när du väl är där tittar du dig omkring för att bestämma dig vart du vill gå näst. Det du tar med dig i dina funderingar över ditt nästa mål är de erfarenheter du har fått genom att nå dit. 

Så sätt upp dina mål för 2014 men kom ihåg vem du är och försök att mer bli den du vill vara. Om målet är att bli ekonomiskt oberoende, räkna ut hur mycket pengar som krävs och sätt upp det målet. Arbeta mot att nå målet och ta risker därefter. Glöm dock inte bort vad som är viktigt. Unna dig lite då och då och fira dina framgångar, var ärlig mot dig själv. Glöm heller inte bort dina nära och kära. Pengar är ALDRIG viktigare aä vännskap.

Gott Nytt 2014 och lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar